Ordtemat –> Orienteringsord

HeejHej alles 🙂

Tänkte fortsätta det här ordtemat litegrann 🙂 Nu är det orienteringsord som gäller! Ord som för oss är självklara begriper andra ingenting av; gulkärrgotlandsbrant, parallellfel. Det kan även vara ord och uttryck som har andra meningar bland sånna där andra (normala) människor, t.ex. gaffel, grönområde, bli hängd/hänga någon… Medmera medmera!! Fyll på bitte 😀

pussogonattigen/annah

10 svar till “Ordtemat –> Orienteringsord

  1. ”Att spika” (=hitta kontrollen direkt) lär ha olika innebörd för oss och ickeorienterare. De senare förstår säkert inte ens ord som ”punkthöjd” (=liten höjd). Vad tänker de om vi pekar på kartan och säger ”jag hade problem att hitta den där näsan” (=lilla åsen).

  2. Sista säkra eller attackpunkt som jag numera har börjat kalla det! Sedan finns ju bomma också, men det ordet används ju inte så flitigt bland hos kolmårdare! 🙂 Kodsiffra är nog inte så kännt bland icke orienterare eller TC eller marka, för att bara ge några exempel! Nu vill jag höra vad alla andra har att komma med! Och gärna någon icke orienterare också! 🙂

  3. Är visserligen inte ickeorienterare men får kankse hjälpa till med ord iaf..
    tänkte slå till med orden definitionshållare (som inte ens jag vet hur man stavar till..) och emit. Sen har vi ju alltid ekvidistans och hjälpkurva.

  4. kom på en till bra: D20-glipa 😉

  5. Pingback: Mikael Andersson » Blogg Arkiv » Orienteringsord lätt att förstå

  6. ok… då va det det jag trodde att det va.. men det finns säkert D16-glipa också o D21…

  7. Sara>> Nja även om de springer i d21 eller d16 så heter det fortfarande D20 glipa eftersom det var de som började. Finns även endel killar som också tagit efter.

  8. man lär sig något nytt varje dag!! 🙂

Lämna en kommentar